IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Kildekritik

Vurdering af om kilden til en oplysning er troværdig. Det er utroligt vigtigt at udøve kildekritik, når du finder oplysninger på internettet.

Oplysninger i aviser, bøger og andre publikationer bliver normalt altid vurderet kritisk af en redaktør eller andre, inden de når ud til læserne. Men med internettet kan enhver lave sin egen hjemmeside, og der er ingen redaktør til at vurdere oplysningerne, så selv det værste vrøvl kan publiceres.

Der er fx hjemmesider, der hævder, at månelandingerne aldrig har fundet sted, at sødestoffet aspartam er livsfarligt, og at den amerikanske regering stod bag terrorangrebet på World Trade Center og Pentagon d. 11. september 2001. Der er sågar hjemmesider, der opfinder vrøvleforklaringer om betydningen af forskellige ord og ordsprog.

Brug derfor altid din sunde fornuft, når du surfer på internettet, og stol kun på oplysninger fra troværdige kilder. Kan du ikke umiddelbart finde ud af, om en hjemmeside er troværdig eller ej, så prøv at finde de samme oplysninger på andre hjemmesider. Og prøv evt. om der er andre hjemmesider igen, som modsiger oplysningerne.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive