Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Hundekoldt

Hund

Hundekoldt er et ord, der ofte misforstås. Mange tror fejlagtigt, at hundekoldt betyder, at det er meget koldt, men rent faktisk betyder det, at det egentligt kun er en lille smule køligt. Det er nemlig lige præcis så køligt, at det kun er hundesnuder, som er kolde. Hundesnuder bliver meget nemt kolde - længe før vi mennesker begynder at fryse.

Der er altså ingen grund til at finde hue og vanter frem, blot fordi det er hundekoldt.

Om billedet: Hund med kold snude - men her er det ikke hundekoldt, da is og sne også er koldt for mennesker. Ophavsret: Rennett Stowe, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.