Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Held i sprøjten

Bjarne Riis

Held i sprøjten betyder, at man har snydt sig til en fordel. Udtrykket stammer fra en hemmelig videooptagelse af cykelrytteren Bjarne Riis, efter han vandt Tour de France i 1996. På videoen fortæller han om sin brug af doping og joker med, at der er held i sprøjten.

Udtrykket held i sprøjten blev dog først kendt i offentligheden, da videoen blev lækket d. 24. maj i 2007. Indtil da benægtede Bjarne Riis vedholdende, at han skulle have brugt doping i sin karriere. Typisk med udsagnet: "Jeg er aldrig blevet testet positiv".

Den lækkede video gav ham dog ikke noget valg, så d. 25. maj 2007 stod han frem på et pressemøde og indrømmede sit snyderi.

Om billedet: Bjarne Riis på vej op ad Hautacam i Tour de France i 1996. Ophavsret: Marco Ullrich, frigivet under Creative Commons SA 4.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.