IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Håneret

Gryde med håneret

Sammenkogt ret bestående af kød fra både høne og hane. Og det er netop sammenblandingen af de to, der har givet navnet til retten eftersom høne og hane er blevet slået sammen til håne. Retten er tilsat en hel del sukker, så den er ekstra sød.

Håneretten har gamle rødder. I vikingetiden blev den serveret for de hjemvendte krigere, hvis de havde sejret i kamp. Havde de tabt, måtte de i stedet gå sultne i seng og samtidig lytte til befolkningens spot og spe.

Om billedet: Gryde som den de gamle vikinger brugte til deres håneret. Ophavsret: Paul White, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive