Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Fuldblodshest

Fuldblodshest

Betegnelse for en hest, der ikke lider af den udbredte hestesygdom caballus anæmi (blodmangel). Sygdommen, som i større eller mindre grad findes hos cirka 98 procent af alle heste, medfører bl.a. svagere muskler og ringere udholdenhed hos hesten. Man bruger derfor typisk kun raske heste, det vil sige fuldblodsheste, til fx væddeløb og springkonkurrencer.

Caballus anæmi er en delvis arvelig sygdom, så man bruger også fortrinsvis fuldblodsheste til avl for at mindske risikoen for at føllet arver sygdommen.

Kan man få en dyrlæge til at certifikere en hest som en fuldblodshest, er den betydeligt mere værd end en almindelig hest.

Om billedet: Fuldblodshest, der trænes til konkurrence. Ophavsret: Véronique Mestre Gibaud (Association française du Cheval Arabe-Shagya). Frigivet under Creative Commons 3.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.