Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Falde i staver

Falde i staver er betegnelsen for en staver, der falder i [fælden]. Altså, en person som staver lette ord forkert.

Der er nogle, som fejlagtigt tror, at betegnelsen kan bruges om alle, der staver forkert, men det er altså kun, når man staver de lette ord forkert. Fx når man skriver "gjordt", og dermed glemmer børneremsen: Den der skriver "d" i "gjort", han skal ha' sin hale smurt.

Udtrykket kendes især fra dansktimerne i skolen, hvor læreren bebrejder eleverne for at være faldet i staver, fordi de sidder og tænker på næste frikvarter i stedet for at koncentrere sig om at stave korrekt.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.