Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Eksorcist

Radunkel

Person som uddriver onde væsener. Ordet er en sammesætning af eks og orc, og stammer fra J. R. R. Tolkiens (1892-1973) bøger om Ringenes Herre.

Radunkel var en orc, som blev omvendt, og nu kæmpede på de godes side sammen med troldmanden Gandalf. Orcer foretrækker at leve i mørke huler, som Gandalf og hans følgesvende ikke var meget for at gå ind i. I stedet blev Radunkel sendt ind for at drive sine artsfæller ud, og Gandalf og de andre stod så klar til at modtage dem, når de kom ud i dagslyset. Radunkel er desværre ikke med i Peter Jacksons filmatisering af bøgerne.

Om billedet: Tegningen af Radunkel er lavet af Antoine Glédel, og er frigivet under Creative Commons 3.0 Creative Commons SA 3.0. Jeg har beskåret billedet.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.