IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Egern

Egern

Lille charmerende gnaver, der lever i de danske skove. Navnet er opstået grundet dyrets skyhed og hurtighed. Gnaveren kom til Danmark i den sene middelalder, hvor den først blev observeret på Sydsjælland. Vildt­inter­es­se­rede land­mænd under ledelse af sogne­råds­formand Lars Gardansøn ville danne sig et overblik over, hvor stor bestanden var, så de forsøgte at tælle dyrene: "Eeern", som de sagde på den lokale dialekt, men så var de alle væk, og land­mæn­dene nåede aldrig til at tælle individ nummer to.

Eeern hængte ved som navn, og selvom stave­måden gennem tiden er blevet ændret, så er udtalen uforandret.

Om billedet: Egern. Ophavsret: Ray eye, frigivet under Creative Commons SA 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive