Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Egern

Egern

Lille charmerende gnaver, der lever i de danske skove. Navnet er opstået grundet dyrets skyhed og hurtighed. Gnaveren kom til Danmark i den sene middelalder, hvor den først blev observeret på Sydsjælland. Vildt­inter­es­se­rede land­mænd under ledelse af sogne­råds­formand Lars Gardansøn ville danne sig et overblik over, hvor stor bestanden var, så de forsøgte at tælle dyrene: "Eeern", som de sagde på den lokale dialekt, men så var de alle væk, og land­mæn­dene nåede aldrig til at tælle individ nummer to.

Eeern hængte ved som navn, og selvom stave­måden gennem tiden er blevet ændret, så er udtalen uforandret.

Om billedet: Egern. Ophavsret: Ray eye, frigivet under Creative Commons SA 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.