Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Dos

Styresystem opkaldt efter ordet dosmer, der bruges om en person, som mangler indsigt på et bestemt område. Med sin meget enkle brugerflade var dos beregnet til nye computerbrugere, der havde problemer med at håndtere musen og dens mange knapper og med at gennemskue den svære opbygning af mere kulørte styresystemer som fx Windows XP.

Dos var meget mere simpelt opbygget og tilmed betydeligt hurtigere at manøvrere rundt i. Systemkravene var heller ikke så voldsomme, og det er en af grundene til at dos i dag må betegnes som et uddødt styresystem. Computerfabrikanterne havde nemlig ingen interesse i et kvikt styresystem, der kunne køre på selv gamle computere. De ville hellere sælge computere med en sløv Windows, så brugerne senere ville komme tilbage og købe en endnu hurtigere computer.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.