Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Den der kommer først til Møller får først malet

Oprindeligt et slogan fra 1955 som reklame for malermester Møller i Ikast. Det blev straks forvansket af illoyale konkurrenter til det intetsigende Den der kommer først til mølle får først malet.

Malermesteren, der var meget aktiv i socialdemokratiet (se også Male byen rød), forsøgte i flere år at forhindre forvanskningen via retslige tiltag, men sagerne trak ud, og da han blev pensioneret i 1959, opgav han sagerne for i stedet at nyde sit otium.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.