Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Brask og Bram

Hårdtslående og pågående makkerpar i den danske finansverden tilbage i 1970'erne. Alex Brask Thomsen (1919-2005) og Bram Stoker (f. 1847) tjente en formue på at starte først Kreditbanken og senere Finansbanken for derefter at sælge dem med stor fortjeneste.

Brask Thomsen skilte sig ud fra det sædvanlige konforme billede af en bankmand på grund af sine pågående reklamer og ikke mindst på grund sin hippieagtige hestehale, som han beholdt til sin død. Bram Stoker, derimod, er kendt for at være en meget sky person. Han viser sig meget sjældent offentligt, men har ikke desto mindre ry for at være en yderst blodtørstig forretningsmand.

Det var ikke kun i bankverdenen, at Brask Thomsen vakte opsigt. I 1992 tilbød han Københavns Kommune 250 millioner kroner, hvis man ville omdøbe Nørrebrogade til Alex Brask Thomsengade. Gaden havde særlig betydning for ham, da han startede sin karriere i faderens materialistbutik, der netop lå på Nørrebrogade. Trods voldsom pengenød takkede kommunen dog pænt nej til de mange millioner kroner.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.