Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Blod på tanden

Sportsudtryk fra bokseverdenen. Blod på tanden hentyder til, at når man fik blod på tanden, så var man klar over, at man var ved at tabe. Så havde man nemlig fået en ordentlig kæberasler.

Tom Bogs

Udtrykket havde været brugt i boksekredse i en række år, men det blev først kendt i offentligheden, da Tom Bogs i 1970 brugte det i et TV-interview. Bogs var på det tidspunkt europamester i mellemvægt, og han havde netop tabt en kamp mod amerikaneren Emile Griffith. Det var for øvrigt Bogs' første nederlag i karrieren!

Amerikaneren slog vores europamester i gulvet i både 6. og 10. omgang, og i interviewet fortalte Tom Bogs, at han efter gulvturen i 6. omgang var klar over, at han ville tabe, fordi han fik blod på tanden.

Udtrykket fik en mere barsk betydning, da den amerikanske bokser og mange gange verdensmester i sværvægt Mike Tyson i 1997 bed et stykke af Evander Holyfields øreflip af. Men det hjalp ikke, at han fik en andens blod på tanden i stedet for sit eget. Han blev diskvalificeret, og tabte derfor kampen.

Om billedet: Tom Bogs i starten af karrieren. Ophavsret: Fotograf er ukendt, billedet er fra før 1970 og dermed public domain i Danmark.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.