Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Birkes

Små spiselige frø, der bruges som smagstilsætning og pynt på brød. Vi kender især birkes fra franskbrød og rundstykker. Birkes stammer fra birketræet med det latinske navn Betula, der er letgenkendelig med sin hvide bark. Birkes udvindes af træets vingeformede frø, der spredes i august/september.

Der findes ikke deciderede birkefarme, i stedet køber fabrikanter som fx Santa Maria og Schulstad birkefrøene af private birketræsejere. Det har tidligere kunnet give en god ekstraindtægt for husejere med et eller flere birketræer i haven, men priserne er desværre faldet voldsomt i de seneste ti-år, efterhånden som det er blevet mere populært med alternative frøarter, som fx sesamfrø og hørfrø.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.