Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Bibliotek

Oprindeligt et sted til opbevaring og udlån af biografier, det vil sige bøger om kendte mennesker. For at lokke flere besøgende ind, begyndte man også at medtage andre former for bøger, startende med den beslægtede skønlitteratur. Det kneb stadig med besøgstallet, så over tid har man inkluderet flere og flere boggenrer, og da det ikke hjalp synderligt, begyndte man at tilbyde tegneserier, musik, film, computerspil og senest også internetadgang.

De politiske partier har planer om at udvide sortimentet yderligere, men der er ikke enighed om, hvilke produkter man skal kunne låne. Venstre vil gerne udlåne våben, så borgerne kan være med til at sprede demokratiet. Det Konservative Folkeparti vil tilbyde udlåning af TV og computere. Dansk Folkeparti har foreslået hvidevarer, men det forslag har mødt modstand fra ikke mindst Det Radikale Venstre, der betragter forslaget som værende racistisk. Socialdemokraterne har endnu ikke fremlagt et forslag.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.