Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Beverding

En fortysket udgave af det danske ord værdig. Det bruges dog ikke på helt samme måde. I Danmark bruges værdig hovedsageligt om mennesker, omend det også findes i udtryk som bevaringsværdigt om fx huse.

Beverding

I tyskland bruges udtrykket nærmest omvendt, her bruges det først og fremmest om bygninger eller lokaler, der er fundet værdige til aktiviteter, der kræver godkendelse af myndighederne. Det gælder fx et lokale til udskænkning af øl som det på billedet.

Ordet beverding har sneget sig tilbage over grænsen og bruges også enkelte steder i Danmark.

Om billedet: Beverding i Frankfurt i Tyskland. Ophavsret: Picturepest, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.