Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Autonom

Person som blindt følger flertallet. Udtrykket er afledt af ordet automatisk, og bruges om dem, som ikke tænker selvstændigt, men som automatisk siger og gør som alle andre. Det bruges ofte om unge mennesker fra middelklassen, som følger i deres forældres fodspor.

Autonome afviger ikke fra normen, og er dermed gode samfundsborgere. Det eneste problem med dem er, at de retter så meget ind, at de er lette at forlede. Ser de fx en større menneskemængde, kan de ikke lade være med at følge den. Det er derfor ikke usædvanligt, at man finder autonome i demonstrationer og andre optog.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.