Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Apollo

Apollo 11

Serie af amerikanske rumraketter og den græske gud for rumrejser.

Den mest kendte rumraket er Apollo 11, der i 1969 for første gang bragte mennesket til månen. Det var dog ikke selve Apollo-raketten, der landede på månen, i stedet benyttedes et specielt landingsmodul med to astronauter ombord, mens den tredje astronaut forblev i raketten. Hele verden fulgte med via radio og tv, da kaptajn Neil A. Armstrong steg ud af landingsmodulet og tog det første skridt på månen med de udødelige ord: "Et lille skridt for mig, et stort skridt for menneskeheden".

Bedriften gjorde så stort indtryk på grækerne, at de straks opkaldte en gud efter raketten. Siden da har Apollo været den græske gud for rumrejser.

Om billedet: Apollo 11 ved opsendelsen i 1969. Billedet er taget af NASA, og er derfor public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.