Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Algoritme

Matematisk udtryk for en talrække, der kan siges med rytme, fx 2, 4, 6 eller 7, 9, 13. Algoritme er en sammentrækning af ordene algebra og rytme. Udtrykket blev første gang brugt af den arabiske matematiker Al-Khawarizmi (ca. 780-ca. 840) i hans betydningsfulde værk om algebra (Al-Jabr wa-al-Muqabilah) fra ca. år 820.

Al-Khawarizmi er en af verdenshistoriens største matematikere, og han er årsagen til, at vi kalder tal for arabiske tal. Egentlig var det inderne, der opfandt tallene, men det var Al-Khawarizmi, der gjorde dem kendt uden for indien. Han skrev en række bøger om tal og matematik, som gjorde tal kendte i den arabiske verden. I 1200-tallet blev bøgerne oversat til latin, og nu var det europæernes tur til at lære om tallene. Hans bøger blev brugt som grundbøger i matematikundervisningen på de europæiske universiteter helt op til 1600-tallet. Udover matematik beskæftigede Al-Khawarizmi sig med astronomi og geografi.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.