IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Agentur

Ordet opstod i 1971 som en beskrivelse af et ur, som James Bond (Sean Connery) bar i filmen Diamonds Are Forever. Uret var af mærket Rolex men i en noget speciel udgave, idet det indeholdt et miniaturekamera, laserlys samt sprængstof og en minidetonator til nødsituationer.

Filmens overskurk, Ernst Stavro Blofeld, forsøgte at overtage kontrollen med al diamanthandel i verden, så for at forhindre Blofelds plan arbejdede Bond under dække af at være repræsentant for en importvirksomhed, der forhandlede diamanter.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive